Uitvaartverzorging met passie

Ruimte voor Afscheid bij crematie of begrafenis

De uitvaartwereld is de laatste jaren volop in beweging. Als gevolg van maatschappelijke ontwikkelingen als ontkerkelijking en de individualisering van de maatschappij, ziet men ook de traditionele uitvaart veranderen. 

In toenemende mate hebben mensen de behoefte om een eigen invulling te geven aan begrafenis- en crematierituelen. 

Zo vraagt ook het opbaren van een overledene om een eigentijdse invulling.

Luisteren, inleven en wensen kunnen vertalen

 Annie Rutten uitvaartbegeleiding Diessen

De Hilvarenbeekse uitvaartondernemers Annie Rutten en Marco van Hamond hebben gezamenlijk het initiatief genomen om in deze behoefte te voorzien met de vestiging van Ruimte voor Afscheid.

Wij vertalen uw wensen binnen de mogelijkheden die er zijn. Onze medewerksters begeleiden u met hart en ziel vanaf het overlijden tot en met de uitvaart.

Het afscheid kan beginnen bij het thuis verzorgen en eventueel opbaren van de overledene. Wanneer gewenst doet u dit samen met een van onze zeer ervaren verzorgsters. Is thuis opbaren geen optie, dan bieden wij een eigentijdse kamer in ‘ruimte voor afscheid’. Wij beschikken over een sleutelkamer waar u op uw eigen moment toegang heeft, of een wisselkamer waar wij u op een flexibele manier kunnen ontvangen met een kopje koffie of thee op een afgesproken tijdstip. 


Een mooie uitvaart wordt door iedereen anders ervaren. Samen met de nabestaanden zoeken wij naar de invulling die gewenst is. Wanneer de behoefte bestaat om voor het overlijden met ons in gesprek te gaan, dan komen we bij u langs. Wij kunnen binnen ons netwerk ervaren ritueelbegeleiders aanbieden, wanneer daar behoefte aan bestaat. Naast de uitvaart op maat kunnen wij ook een basisuitvaart aanbieden.

Als u meer wilt weten, kunt u contact met ons opnemen

Een rondleiding door Ruimte voor Afscheid

Om te kijken of Ruimte voor Afscheid geschikt is voor uw situatie, kunt u hier een online kijkje nemen in het pand.

Om de rondleiding te starten klikt u op de afbeelding. Heeft u na deze rondleiding nog vragen over Ruimte voor Afscheid? Neem vooral contact op met Annie Rutten uitvaartbegeleiding. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Klik hier om de ruimte te bekijken